Rakennustyömaalla on tänään paiskittu tauotta töitä ja se rupeaa jo näkymään työmiesten ja naistenkin olemuksessa. Huumori ei enää kuki samaan malliin kuin eilen. On ymmärrettävää, että kolme vuorokautta yhtäjaksoista työtä saa kenet tahansa uupumaan.

Eikö olisi hyvä pitää välillä taukoa? Luulisi, että vuorottelustakin olisi apua.

"Ei tänne ole tultu lepäilemään, meidän on tehtävä lujasti töitä, jos meinaamme pysyä aikataulussa". Toteaa remppa-reiska.

Talonhan on määrä olla valmis vuoden vaihteessa. Aluksi oli puhetta vain rakennuksen pystyttämisestä, nyt näyttää kuitenkin että sisustusta on jo tehty varsin pitkälle. Mistä tämä johtuu?

"No, meillähän on täällä myös naisia mukana" vastaa kylpyhuoneen laatoituksen parissa puuhasteleva laatoittaja, "tarkoitushan olikin aluksi vetää seiniin maalarin valkoinen. Miten tässä sitten näin pääsi käymään, sitä me olemme tässä pohtineet".

"Ei sillä etteikö nuo kreikasta saakka tuodut marmorit kauniita olisi" myhäilee muuan toinen haalaripukuinen.

Koko alakerta on jo tapetoitu. Eteistilan tapetti on itsensä Alvari Aaltosen suunnittelema, muut tapetit näyttävät uustuotannolta ja sitähän ne ovatkin. Katto on laudoitettuna varsin erikoinen, se saa pintaansa vielä ohuen kuultovalkoisen maalin. Ovien ja portaiden tammen sävyinen pinta antaa kauniin lämpimän tunnelman eteishalliin.

Ikkunoissa on Aaltoselle tyypilliset syvennykset, niillä hän haki sitä välimeren tuntua, johon oli tottunut lomaillessaan Kreetan maisemissa. Eteishallista on suora yhteys keittiöön.
Yläkerran oleskelutila on vielä koskematon.

"Emme ehtineet saada tapetteja ajoissa, ne valmistetaan Ranskan tapettivalmistamossa ja joulun pyhien takia toimitus viivästyi" kertoo remppa-reiska.

Yläkerrassa sijaitsee myös kylpyhuone. Laatoitus on tarkoitus laittaa myös toiselle seinälle, mutta vielä ei ole varmaa riittääkö marmori. Lisää on mahdollista saada vasta viikolla 3.

Yhteisellä päätöksellä, hommat jätetään tältä illalta ja huomenna jatketaan taas aamutuimaan.

2180555.jpg

2180556.jpg

2180557.jpg