Perjantaina (13.6.) sain järjettömän ajatuksen, että nyt teen sen nalletalon.         
Hulluna sotkin fillarilla kotiin ja raapustin ruutupaperille rakennuspiirustukset.
Koko illan sitten sahasin käsisahalla vaneria. Saha (tai minä) oli päässyt tylsymään viime kesästä,
oli tosi työlästä saada sahattua kaksi seinää ja ihan nolotti kun naapuri kuunteli hymy huulillaan suloista sahan soittoani. Välillä piti mennä auton taakse piiloon ja ties minne, mutta se hirvittävä sahan kirskunta vaan tuntui voimistuvan illan pimetessä. Vilkuttelin ohi kulkijoille, että bye-bye, tässä vaan testailen millainen saundi sahasta lähtee eri paikoissa pihaa. Päätin, että aamulla menen PalaVaneriin ja sahautan loput seinät siellä.
Aamulla (klo 13.00) PalaVanerissa odottelin ja odottelin omaa vuoroani, sahauttajia oli vaikka kuinka
paljon, kaikilla on näin alku kesästä menossa rakennuspuuhat;) Yks ukko jopa luuli mua PalaVanerin sahaajaksi ja kysys sahaisinko hälle jonkun levyn, no enkä! Meinasin että sahautan samalla myös nukkekotiin sen suunnittelemani laajennusosan, mutta kun miun vuoro viimein tuli, oli kello jo puoli tuntia yli sulkemisajan. En hennonut sillä kundilla sahauttaa kuin ne nalletalon puuttuvat seinät, takana oli sentään vielä kolme asiakasta ja ulkona aurinkoinen viikonloppu .. mutta "sahaa mulle, pliis, ees nää pari levyä" .. ja sahashan se!
Kotona sitten sahailu jatkui, en malttanut mennä sisälle kun viimeinkin oli kaunis ilma, siispä
sahailin ikkunoille ja oville aukot käsikäyttöisellä lehtisahalla. Se kyllä kulki kuin unelma, mutta mietitytti vähän, että pitikö näitä aukkoja näin paljon suunnitella ;) Kahdesti hirmuisen mustat pilvet uhitteli taivaalla pientä sahaajaa, mutta kummallakin kerralla ne ohitti just ja just, huh! Välillä piti lapioida ojaakin (10 m), kun olin isännälle luvannut, että edes jotain kotitöitä teen sillä välin kun hän on hankkimassa "mulle" elantoa. Nyt on kuulkaa käsivarret ja jalkavarretkin ihan tautisen kipeet, sekä sahailusta että lapioimisesta. Lapioin vielä silleen kengurukeppi tyylillä, joo!
Tässä näitä sahailuja nyt sitten on. Huomenna, jos kädet vielä toimii, meinaan tehdä ikkunoita.

Nyt jos hetken lepäilis ja menis sahaamaan hirsiä tonne petiin ;o)

1646040.jpg